Typer av Eksotiske Monkeys

October 15

Si ordet "ape", og tre forskjellige folk er sannsynlig å trylle opp tre svært forskjellige bilder i hodet. Det er fordi hvert kontinent er hjem til et bredt utvalg av aper som hver har forskjellige fysiske egenskaper. Her er bare noen få eksempler på eksotiske aper.

geladas

Ifølge desember 2009-utgaven av Smithsonian magazine, geladas bruker tiden sin på å spise gress, sosialt samvær med hverandre og sove på hyller i Simien fjellene i Etiopia. Deres familieenheten er lik som et harem, med en mannlig presiderte over alt fra to til 12 kvinnelige geladas og deres avkom. Når det gjelder utseende, både menn og kvinner har en skallet flekk på huden formet som et timeglass på brystet. Fargen på denne hårløs hud endres fra lys rosa til rødt, avhengig av ape hormonnivåer.

Cotton-Top Tamarins

Den bomullstopptamarin har et hode fullt av lange hvite hår. Disse små aper lever i nordvest Colombia, men et faktaark utgitt av National Primate Research Center ved University of Wisconsin-Madison hevder at det er hundrevis flere bomull-top tamarins lever i fangenskap enn i deres naturlige habitat.

Spot-nosed guenons

Ifølge San Diego Zoo, disse afrikanske aper har mye å si, så de bruker ikke-verbale signaler for å kommunisere med hverandre, for eksempel nikke på hodet i ulike retninger eller vinket med halen for å forklare sine stemninger. Navnet kommer fra den lyse hvite flekken som dekker dette ape hele nesen. Denne hvite nese er kombinert med en snø-hvitt skjegg som strekker seg fra øre til øre. Resten av kroppen er ulike nyanser av grått, brunt, rødt og svart.


© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com