Yorkie Terrier historie

August 16

The Yorkshire Terrier har en fargerik historie, fra den spede begynnelse i Skottland til sine dager som en arbeiderklasse rase og til slutt til sin offisielle anerkjennelse av den amerikanske og europeiske Kennel Clubs. Etter anerkjennelse, Yorkshire terrier ble raskt populært som en følgesvenn kjæledyr, evig semente rollen av denne herlige rasen i historien.

Historie

Yorkshire terrier, til tross for rasens navn, oppsto i Skottland på 1800-tallet. Hundene ble populære og bedre kjent når mange skotske innvandrere kom til Yorkshire England for å finne arbeid i klesfabrikkene. The Yorkshire terrier ble opprinnelig klassifisert som en arbeiderklasse rasen, dens viktigste formål å fange rotter som ofte plaget fabrikkene.

Tidsramme

I løpet av tidlig 1800-tallet, Yorkshire terrier var populære, men muligens ikke av de reneste avlet linjer, opprinnelig å være en blanding mellom Paisley og Skye Terrier raser. I 1860-årene, en prisbelønnet Yorkshire Terrier heter Huddersfield Ben satte standarden for rasen å bli anerkjent som sett i dag. Den Yorkie ble innført til Amerika i 1872 og registrert i American Kennel Club i 1878, hvor det var en av de første tjuefem raser registrerte. Disse hundene var veldig populær under viktoriatiden, selv om deres popularitet dyppet i 1940. I 2008, American Kennel Club oppført Yorkie som den nest mest populære hunderase i Amerika.

Identifikasjon

Det er flere forskjeller i hundene i dag sammenlignet med de tradisjonelle Yorkshire terrier. Opprinnelig avlet fra grove håret terrier raser, kan de Yorkies i dag har hatt maltesiske trekk avlet inn i blodslinje for å produsere den lange silkeaktig hår som er en standard for rasen. Det er vanskelig å finne ut hvilke raser ble brukt for å lage Yorkie rasen siden mange oppdrettere, er interessert i bare avl best mulig mousers og rottefangerne, ikke holde nøyaktig oversikt. I tillegg tradisjonelle Yorkshire terriere også veide omtrent tretti pounds. Ifølge forskrift fastsatt av AKC, Yorkshire terriere bør ikke veie mer enn sju pounds. I tradisjonell Yorkshire Terrier historie, ville hundens hale er dokket, men i nyere europeiske hundeutstillinger, er un-kai haler blir akseptert.

betraktninger

Unfortuanetly for rasen, har mange genetiske sykdommer gått gjennom blodslinjer. Noen vanlige plager er kollapset luftrør, gled kneskålene, kalt Patella Luxation, og en tendens til å utvikle betent bukspyttkjertel fra matvarer også høy i fett. Mens de fleste av disse kan behandles ved veterianarians, kan behandlinger fortrenge gleden av å eie en slik en herlig rase.

Yorkies i Historie

Det har vært mange kjente Yorkshire terriere i tillegg til Huddersfield Ben. CH Blairesville Royal Seal bidro ytterligere rasens popularitet ved å vinne mer enn tretti konkurranser og plassere Reserve Best in Show imponerende seksten ganger. Også i vinnersirkelen er Champion Ozmillion undring, som var den første Yorkshire terrier til å vinne 1997 Best in Show på Crufts, den største årlige utstilling. Andre, for eksempel Smoky, en verdenskrig helten og Pasha, som bodde i Det hvite hus under Nixons sikt, lagt til rasens notoritet.


© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com