Helikopter Deler og funksjoner

October 25

Et helikopter flyr etter de samme grunnleggende prinsipper for heis og skyvekraft for å overvinne luftmotstand og gravitasjon som et fly. Men bruken av disse prinsippene er forskjellige og at helikopteret til rutinemessig manøvrere på måter som de fleste flyene ikke kan. Funksjoner som rotorsystemet, halerotoren og overførings gjøre helikopter unike maskiner.

Turbine Engine

Den turbinmotor i et helikopter opererer nesten identisk til sin motpart i et fly. Motorens kompressor heat og komprimerer inntaksluft, med å styre den inn i en brenner hvor en blanding av luft og drivstoff forbrennes. Den varme og energi fra forbrenning er rettet på tvers av to sett med turbiner. Den første driver kompressoren og andre blir en hoveddrivaksel. I motsetning til motoren i et fly, blir det meste av den energi som produseres av en helikoptermotor ledet gjennom en kraftturbin aksel til en overføring heller langs aksen til motoren som skyvekraft.

Overføring

En typisk helikopter transmisjonen er montert i forkant av motoren og direkte under hovedrotoren. Transmisjonen reduserer høyhastighets omdreininger fra hoveddrivaksel og driver den mast som slår hovedrotoren, samt et andre drivaksel til halerotoren.

Hoved Rotor

Det er flere design for et helikopter hovedrotorsystemet. Noen helikoptre har to kniver som Hærens UH 1 (Huey). Andre større helikoptre har så mange som åtte rotorbladene. I flukt opprettholder en drivstoffkontroll guvernør rotorhastigheten i faste omdreininger per minutt. Når roterer i riktig RPM, de enkelte rotorbladene virke som en enkelt disk. Pilotens inngangene banen ved hjelp av kollektiv og de sykliske styreorganer kontrollere helikopterets høyde, retning og hastighet.

Tail Rotor og Pedaler

Helikopterets halerotor drives fra transmisjon gjennom en halerotor drivaksel og er utformet for å motvirke det dreiemoment som produseres ved rotasjon av hovedrotorbladene. Dreiemoment fører til at flyets skrog å spinne i motsatt retning av hovedrotoren. Etter hvert som banen blir øket til hovedrotorbladene, pilot motvirker dreiemomentet ved å øke banen for halerotorbladene med pedalene i cockpit. Ved å endre halerotoren er banen, kan piloten også snu flyet til høyre og venstre.

Collective

Den kollektive flight control brukes til klatring og synkende. Som ligger til venstre for pilotsetet, er det plassert ved omtrent en 35-graders vinkel i forhold til gulvet. Ved å trekke i det kollektive, kan piloten jevnt øke banen til alle bladene på hovedrotorsystemet. Denne økte banen skaper ytterligere løft, og øker også kraften krevde fra motoren.

den sykliske

Den cykliske styresystem (noen ganger kalt pinne) brukes for retning og hastighet. Det er festet til gulvet foran pilotsetet og akter av pedalene. De sykliske øker kaste til de viktigste rotorer ujevnt; og dermed forårsaker platen dannet av de viktigste rotorene til å vippe i den ene eller annen retning. Flyet reiser i retning losen flytter syklisk. Det er denne kontroll som gjør det mulig for helikopteret å fly bakover, forover og til siden.


© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com