Den forskjellen mellom vanlig veps & Mud daubers

May 25

Den forskjellen mellom vanlig veps & Mud daubers


Mud daubers er en type veps, men de er ikke veps folk flest tenker på. Begrepet "vanlige veps" refererer til de mer vanlige og mer skadelige sosiale veps, som Hornets, gule jakker og papir veps. Mud daubers avvike fra felles sosiale veps på mange måter.

Utseende

Gjørme daubers varierer i farge fra vanlig svart til blå-svart til svart med gule striper. Deres farge kan være lik andre vanlige veps, inkludert gul jakke. Men gjørme daubers har en særegen lang, smal midje kalt bladstilken. Petiole skiller gjørma dauber sin thorax og buk.

Sosiale og Nesting Behavior

Gule jakker, Hornets og andre vanlige veps er kategorisert som sosiale vepsene. De skaper en koloni, ledet av en kvinnelig dronning. Sosiale veps konstruere sine kolonier tom for papir, som er produsert ved å tygge på utklipp av papir, papp og tre. Mud daubers er en enslig veps, noe som betyr at de ikke skaper kolonier. I stedet, de bygge reir ut av gjørma, skape langstrakte celler der deres unge utvikler.

Stell av Young

Sosiale veps reprodusere via enkelt dronning veps. Voksen veps i kolonien omsorg for de unge veps, bringe dem leve insekter å spise som de utvikler seg til voksne. Sosiale veps er involvert i alle aspekter av utviklingen av deres unge; gjørme daubers er knapt involvert i det hele tatt. Mud daubers sette ett egg per mud tunnel. De fange edderkopper og stappe dem inn i tunnelen i live, deretter forsegle tunnelen og forlate egget. Som egget klekker, feeds larven på den medfølgende edderkopper og til slutt jobber seg ut av redet.

aggressivitet

Gule jakker og andre vanlige veps er kjent for sine voldsomme defensiv atferd. Sosiale veps vil angripe noe som forstyrrer kolonien. Gule jakker særlig er kjent for å samtidig bite og stikke å forsvare seg mot en trussel mot kolonien. Scavenging veps kan også svi hvis deres mat kilde er truet. Mud daubers, på den annen side ikke er aggressive. De trenger ikke forsvare reiret, og bare svi når direkte håndtert eller tilfeldigvis fanget.


© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com