Hva slags dyr har Ultralyd hørsel?

February 14

Hva slags dyr har Ultralyd hørsel?


Ultralyd høring har eksistert i naturen for mer enn 1 million år. Hunder er i stand til å høre frekvens som ligger godt over de som er hørbar for mennesket, men et bredt utvalg av dyr er også i stand til å høre mye høyere ultralyd støy. Ultralyd brukes til jakt, navigere og predator unndragelser gjør dyreriket et mye mer støyende sted enn mennesker innser.

Definisjon

Ultrasonic er et begrep som vanligvis gjelder for noe over frekvensen av normal hørbar lyd for mennesker. Lydbølger måles i en frekvensenhet kalt hertz, som er det antall sykluser per sekund. Friske mennesker hører i 20 Hz til 20 kHz, mens ultralyd er noe over 20 kHz. Noen dyr kan høre lyder i 20 til 100 kHz. Medisinsk vitenskap bruker betydelig høyere frekvenser i 1 til 20 MHz for ultralydavbildning av interne kroppens strukturer.

akvatiske dyr

En rekke akvatiske dyr bruker ultralyd for kommunikasjon og navigasjon. Noen hvaler gjør klikk, fløyter og pulserende samtaler i 1 til 25 kHz frekvensområde. Pods, eller grupper av hvaler, har sine egne karakteristiske samtaler. Tumlerdelfiner også lage lyder av 7-15 kHz for kommunikasjon og korte ultralyd pakker med 20-170 kHz for ekkolokalisering. Noen fisk er i stand til å høre ultralyd lyder av disse rovdyrene. Flere arter av clupeid fisk, inkludert den amerikanske Shad og blå bakgrunns sild, kan oppdage lyder opptil 180 kHz. Også minst én type frosk, den konkave-eared torrent frosk, avgir støy i 128 kHz og har ikke eksterne trommehinnene.

flaggermus

Flaggermus bruker ultralyd for å finne mat og navigere under flyturen. En italiensk prest ved navn Lazzaro Spallanzani utført de første nonaudible støy eksperimenter på flaggermus i det 18. århundre. Han viste at flaggermus kan navigere under flyging med bind for øynene på, men ikke med munnen dekket. BAT dommere avstand ved å sende ut en ultrasonisk støy, så å måle tiden det tar å høre lyden sprette ut en solid objekt. Dette kalles ekkolokalisering. Flaggermus kan høre frekvenser opp til 100 kHz.

Insekter og gnagere

For å unngå predasjon fra flaggermus, kan noen typer insekter oppfatte og bruke ultralyd. Tigeren møll kan jam en flaggermus evne til å høre høye frekvenser ved å sende sin egen ultrasonisk blast. Noen Katydid arter gjøre ultralyd lyder ved å gni vingene sammen. Disse kvitring er i 130 kHz. Noen spissmus og mus bruker ultralyd lyder for å kommunisere. Hannmus "synge" i en ultralydområdet for å tiltrekke kvinner. Rotter kan gjøre høyfrekvente lyder som indikerer underdanig og aggressiv atferd. Rotte unge make nødanrop på 30 til 50 kHz for å tiltrekke seg sine foreldre.


© 2019 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com