Berømte severdigheter i Roma

January 11

Berømte severdigheter i Roma


Roma har noen av de mest kjente og gjenkjennelige monumentene i verden, noe som gjør det til et populært ferie destinasjon for turister og historieinteresserte. Med så mye å se og gjøre i Roma, kan det være litt overveldende prøver å planlegge din reiserute.

Piazza del Colosseo

Denne massive plaza huser en av de mest gjenkjennelige historiske monumentene i verden, Colosseum. Denne utrolige amfiteater, som sies å ha hatt mellom 55.000 og 60.000 tilskuere, begynte byggingen i 72 e.Kr., og ble gjennomført bare åtte år senere. For å beskytte tilskuere fra solen, en spesiell markise, kjent som velarium, ble festet til toppen av Colosseum. Et team av flere than1,000 menn var nødvendig for å installere den. I 80 e.Kr., for å feire åpningen av bygningen, keiser Titus holdt 100 dager med spill, der mer enn 9000 dyr ble slaktet.

Selvfølgelig, er mest kjent for de gladiator spill som ble holdt innenfor veggene Colosseum. Keisere ville holde disse spillene for å øke sin popularitet.

I år 847 e.Kr., et jordskjelv forårsaket den sørlige siden av Colosseum å smuldre og falle. Mye av avfallet ble brukt i konstruksjonen av andre kjente monumenter, inkludert Peterskirken.

Piazza del Colosseo kan nås ved å ta t-banen til Colosseo tunnelbanestasjon.

Il Colosseo
Piazza del Colosseo
Roma, Italia
011 (39) 06 3996 7700

Pantheon

Navnet Pantheon kommer fra uttrykket "pan theos", som betyr "alle guder», et passende navn for bygningen som det var opprinnelig ment å være et tempel for å tilbe alle de hedenske guder. Før den nåværende bygningen ble oppført i 118 e.Kr., det fantes to andre templer på den samme tomten. Den første ble bygget i år 27 f.Kr., av keiser Marcus Agrippa og var et sted for tilbedelse dedikert til gudene Mars og Venus. Tempelet brant ned i 80 e.Kr., og ble gjenoppbygd av keiser Domitian bare for å bli truffet av lynet i 110 e.Kr., forårsaker det å brenne ned igjen. Til slutt, keiser Hadrian hadde det redesignet i sin nåværende manifestasjon, selv om bygningen ble etter hvert omgjort til en kirke i 609 e.Kr.

Pantheon grenser Piazza della Rotonda og kan nås ved å ta t-banen til Colosseum metrostasjonen. Derfra Piazza della Rotonda er en 15-minutters spasertur unna.

Pantheon
Piazza della Rotonda
Roma, Italia
011 (39) 06 6830 0230

Trevifontenen

Trevi-fontenen ble bygget av Nicola Salvi, som begynte å arbeide på denne monumentale fontenen i 1732 etter å ha blitt bestilt av pave Klemens XII. Prosjektet ble ferdigstilt i 1762. Neptune fungerer som midtpunktet til fontenen, riding et skjell formet vogn som blir trukket av to sjøhester. Fontenen er faktisk basert på et design av Bernini, som ble satt til å bygge fontenen et århundre før Salvi, men prosjektet ble stoppet etter dødsfallet til pave Urban VIII.

Selv Trevifontenen er relativt ung i forhold til Romas andre monumenter, er vannet som strømmer gjennom fontenen trukket fra Salone Springs, omtrent 20 kilometer fra Roma, via Aqua Virgo, en akvedukt bygget i 19 BC Dette akvedukten leverer vann til alle fontenene i Romas historiske sentrum.

Trevi-fontenen er bare en 10- til 15-minutters spasertur fra Pantheon, men det kan også nås via t-banen ved å få av på Barberini stasjon, kun 10 minutter unna.

Fontana di Trevi
Piazza di Trevi
Roma, Italia

Kapusinerkrypten

Litt utenfor allfarvei, vil du finne denne unike attraksjonen under kirken Santa Maria della Concezione dei Cappuccini. Den Kapusinerkrypten er en serie på seks små kapeller som tjener som siste hvilested for mer enn 4000 Capuchin munker. Alle bortsett fra ett av disse kapeller, The Mass Chapel, har unike skjermer bruker bein av disse munkene.

De øvrige fem kapeller har bein spikret på veggene i intrikate mønstre, store hauger av bein og noen har bein hengende fra taket som arbeider lysarmaturer. De kalles Crypt om oppstandelsen, som har et maleri, innrammet av bein, Jesu heve Lasarus fra de døde, Crypt av Skulls; Crypt av pelvises; Crypt av beinet Bein og lår bein; og Crypt av de tre skjeletter. Den endelige krypten, treffende navn, har tre skjeletter. Senteret skjelettet er omsluttet av en oval, som symboliserer livet. I sin høyre hånd, holder den en ljå, et symbol på døden. I sin venstre hånd, holder den skalaer, et symbol på dommens dag. En plakat leser, "Hva du er nå, vi pleide å være, hva vi er nå, vil du være ...."

Santa Maria della Concezione dei Cappuccini og Kapusinerkrypten er rett rundt hjørnet fra Barberini t-banestasjon.

Kapusinerkrypten
Via Vittorio Veneto 27
Roma, Italia
011 (39) 06 487 1185


© 2019 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com