Om Tyrkia Gravy

September 18

Tyrkia saus er en må ha på Thanksgiving bordet og er bane av mange en kokk. Når du lære de viktigste ingrediensene og prosessen som kreves for å lage saus, vil du være mer enn fornøyd med å dra sausenebb ut av baksiden av porselen skap.

Faktaene

Ingrediensene i kalkun saus er: kalkun stekefettet, mel og buljong. Valgfrie additiver inkluderer giblet kjøtt og krydder. En mel og fett roux er base for kalkun saus. Væsker skal være varm eller ved romtemperatur når du legger til Roux.

Egenskaper

Den beste saus er glatt, rik på smak og har en lys glinser i sin farge. Fargen på kalkun saus kan variere fra lett til middels brun. Lumpy saus oppstår når mel ble lagt for fort eller ble lagt inn i varme væsker. Stivnet saus er en indikasjon på at fettet til mel forholdet ble feilaktig målt og at det er for mye fett i sausen.

Funksjon

Tyrkia saus brukes til å forbedre smaken av kalkun, potetmos og dressing. Making kalkun saus gjør bruk av stekefettet og giblets som blir til overs når steke en kalkun.

Saus kan gjøres direkte i stekepannen, når kalkunen er fjernet, eller i en liten kjele. Skrap sidene av langpanne og hell disse drypper inn i et målebeger. For å gjøre 2 kopper saus, skumme av 3 ss fett fra stekefettet og satt i en panne, over middels varme. Skummet og sett til side eventuelle gjenværende fett. Dersom det ikke er nok fett for å gjøre den ønskede mengde saus, utgjør forskjellen med smør.

Mål 3 ss mel og visp den inn i fett. Cook denne blanding, kalt en Roux, til den er lett brunet, omtrent 10 minutter. Matlaging roux en kortere periode vil resultere i en floury smaker saus.

Mål 2 kopper stekefettet, giblet buljong eller annen væske og sakte visp inn Roux. Fortsett å piske sausen med jevne mellomrom i 5 minutter. Skru varmen ned til lav og fortsette å feie med jevne mellomrom inntil klar til å tjene.

Expert Insight

For å skape en robust kalkun saus, la det småkoke i nakken, giblets, 4 kopper vann, 1 hakket selleri stengel, 1 hakket gulrot og 1 hakket løk i en stor gryte i en time. Sil suppen. Kast grønnsaker. Fint terninger kjøtt og returnere det til suppen.

Hvis sausen ikke blir tykkere, må du legge mer mel til det. For å legge til mel, må du gjøre en kald væske slurry ved visping 4 deler mel og en del kald kjøttkraft eller vann. Visp slammet inn i sausen. Tilsetning av mel til en varm væske vil skape klumper.

Misforståelse

Mange oppskrifter vil instruere deg til å skumme og kast fett fra kalkun stekefettet. Fett er en nødvendig ingrediens i saus. Gravy trenger ikke å være på sitt ferdige tykkelse for å fjerne den fra komfyrtopp. Saus tykner selv etter at det er fjernet fra varmen.


© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com