Hvordan identifisere spanske mynter

December 9

Hvordan identifisere spanske mynter


Spanske mynter er blant de enkleste utenlandsk valuta til å gjenkjenne, selv for nybegynnere samleren. Med litt historisk kunnskap og et godt øye for detaljer, kan du få øye på de mest populære typer spanske mynter ved å taste inn på et par viktige funksjoner. Det faktum at noen av disse myntene er nevnt i kjente bøker og gjennom popkulturen gjør identifiseringen prosessen enda enklere.

Bruksanvisning

1 Gjør deg kjent med den spanske doubloon, en av de mest berømte historiske mynter. The Royal Habsburg familiens våpenskjold er avbildet på forsiden (front) av dette gullet coin.The doubloon bakside har en "Crusader Cross", en løve, og et slott. Doubloons var håndlaget slik at de fleste av dem ikke var jevnt rundt som dagens mynter; ofte overflødige ting ville bli kuttet for hånd. Den doubloon, som ble preget i Spania, Mexico og Peru fra det 16. århundre til midten av det 19. århundre, i utgangspunktet hadde en to-Escudo kirkesamfunn. I de senere år, ble de også utstedt i ett, fire og åtte Escudo beløp.

2 Se nøye på mynter sies å komme fra skipsvrak. Cobs, eller rå mynter formet med hammere og senere malte sølv og gullmynter, er de mest utbredte spanske seg. Cobs ofte ble kuttet slutten av sølv barer og har samme overskytende "blobs" av metall som stikker ut fra mynten som doubloons. Tidlig cob mynter (1536 til slutten av 1500-tallet) hadde klassiske søyler på forsiden og et skjold på baksiden (tilbake). En Habsburg skjold prydet forsiden av senere cobs, mens en full kors ble avbildet på baksiden (ca 1570-1733). Pillar mynter, freste i sølv bare, er datert fra midten av 1700-tallet til 1771. Mekanisk produsert bust forlis Reales (et annet navn for en enhet av spanske mynter), ble støpt i både gull og sølv. De sølvmynter er vanligvis flekket dypt etter vannskader, mens gullmynter beholde sin opprinnelige form og glans langt lenger.

3 Undersøk sølvmynter som kan være en del av åtte eller spansk sølv dollar. Mynten bærer bysten av Spanias kong Carlos III på forsiden, og et våpenskjold og Herkules 'søyler på baksiden. Denne berømte sølvmynt, verdt åtte Reales, ble første gang utgitt i 1497. Den delen av åtte ble brukt i de amerikanske koloniene til den nyopprettede landet utstedte sin egen valuta i 1857. I likhet med sølv cobs, ble de ofte funnet i skipsvrak. Den mest bemerkelsesverdige hale var i El Cazador vraket, som gikk ned utenfor Louisiana kysten i 1784.

Hint

  • Mardi Gras feststemte kaste aluminiums kopier av doubloon fra flyter under parader.
  • Gode ​​bilder av doubloons og andre populære spanske mynter kan sees på eBay.

© 2019 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com