Kreft i lymfekjertler i Dogs

January 12

Kreft i lymfekjertler i Dogs


Lymfekjertler, mer vanlig referert til som lymfeknuter, er en del av lymfesystemet i en hund. Disse kjertlene er funnet over hele kroppen og er konstruert for å filtrere fremmedlegemer fra blodet. Hvis et fremmedlegeme blir oppdaget, blir immunsystemet utløst for å forebygge sykdom og sykdom. Når kreft påvirker disse kjertlene, er det referert til som lymfom.

Statistikk

Lymfekreft er blant de vanligste kreftformene som påvirker hjørnetenner. Det står for opptil 83 prosent av alle blodceller (blodkreft) kreft og opp til 24 prosent av alle krefttilfeller hos hunder.

årsaker

Foreløpig er årsaken til canine lymfom ikke forstått, men genetikk eller ulike miljøfaktorer (for eksempel eksponering for plantevernmidler) kan bidra til utvikling av lymfom.

symptomer

Symptomer på lymfom i hunder inkluderer hovne kjertler, vekttap, slapphet, oppkast, diaré, tap av appetitt og økt vanninntak og vannlating.

Diagnose

For å bekrefte canine lymfom, hunden gjennomgår en fysisk eksamen, ulike blodprøver, en urinalysis, røntgenbilder og en biopsi av de berørte lymfeknuter.

Behandling

Canine lymfom kan være vanskelig å behandle. Hvis det oppdages tidlig, kan kirurgisk fjerning av de berørte kjertlene være mulig. For avanserte tilfeller kan det dog gjennomgå kjemoterapi eller strålebehandling.


© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com