Hva er Dry Irish Cider?

October 15

Hva er Dry Irish Cider?


Irish cider dateres tilbake flere hundre år og er big business i Irland. Størstedelen av den sider fremstilles av noen få store bedrifter. Men det er mange små produsenter som hevder de gjør "ekte" irsk cider og vurdere cider laget av de fleste av de store selskapene ikke Det er tre hovedtyper av irsk cider "ekte.": Tørr, middels og søt; den typen du liker er ned til personlige preferanser.

Klima

Irland har et perfekt klima for dyrking av epler, den viktigste ingrediensen i irsk cider. Luften er fuktig som det vanligvis kommer fra et vestlig retning av Atlanterhavet. Dette sikrer mild, ofte vått vær, perfekt for å lage epler svelle og modnes. Tradisjonelt epler ble høstet i høst, men dyrking av ulike varianter av epler som er klar til å plukke på ulike tider av året betyr at det er en konstant rotasjon av eple høsting.

epler

Epler brukes til å lage tørre irsk cider er ikke samme type epler som du finner i en matbutikk. Eplene må inneholde syre og tanniner som bidrar til å forbedre smaken og bevare frukten. Det er mer enn 17 varianter av eple som vokser i Norge, men for å gjøre tørr irsk cider bare enkelte eplesorter er egnet.

Prosess

Making tørr irsk cider involverer mange prosesser. Når høstet eplene lagres vanligvis i ca en måned. Dette gjør at stivelsen i epler å konvertere til sukker, som er avgjørende for fermenteringsprosessen. Eplene er presset til å trekke ut saften og deretter til venstre for å gjære. Den tradisjonelle metoden for å gjøre tørr irsk cider er å la de naturlige gjærsopp, sukker og bakterier å gjære saften i store eikefat. De store cider beslutningstakere fremskynde prosessen ved å legge dyrkede gjær og sukker sirup. Når gjæret, er cider filtrert og flaske, klar til å bli fortært.

Smak

Dry Irish cider har en distinkt, usedvanlig tørr smak. Mangelen på sukker øker eple smak, men fordi de naturlig sukker har blitt omgjort til alkohol under gjæringsprosessen, kan tørr irsk cider være spesielt sterk. Tradisjonell tørr irsk cider er ganske lys gyllen brun i fargen. Det krever en ervervet smak, som tørr irsk cider er ikke søt; det er litt bitter på første smak.


© 2019 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com