Svangerskapsdiabetes Informasjon

January 31

Svangerskapsdiabetes oppstår når en kvinnes kropp er ikke i stand til å produsere nok insulin til å håndtere økt blodsukker under svangerskapet. Glukose screenings oppstå mellom 24. og 28. uke, med mindre mor har økt risikofaktorer og krever screening tidligere.

glukose Screening

Glukose screening består av inntak av en søt glukose drikke en time før å ha blod trekkes. Blodprøver som viser forhøyede sukker kunne foreslå en kvinne ikke produserer nok insulin til å behandle den ekstra glukose i hennes system. I dette tilfellet blir en andre, lengre screening administrert som innebærer en høyere konsentrert glukose drikke og ytterligere blodprøver.

potensielle risikoer

Svangerskapsdiabetes er vanligvis ikke farlig når kontrollert; når ukontrollert, vil mye sukker i morens blod oppgi fosterets blodsirkulasjonen gjennom morkaken. Maternal risikoer inkluderer preeklampsi og høyere blodtrykk med protein i urinen; babyer kan være svært store ved fødselen, har lavt blodsukker, røde blodcellesykdommer, lavt kalsiumnivå eller være gulsott.

Tegn og symptomer

Symptomer inkluderer sukker i urinen, ekstrem tørste, hyppig og rikelig vannlating og trøtthet.

Behandling

Potensiell risiko kan elimineres så lenge det er absolutt kontroll av blodsukkeret gjennom kosthold og moderat trening.

Forebygging

Sunt kosthold, vektkontroll og regelmessig mosjon vil redusere risikoen.


© 2019 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com