Hvordan lage tørkede bønner i en konvensjonell ovn

July 8

Hvordan lage tørkede bønner i en konvensjonell ovn


Tørkede bønner gir et utmerket alternativ til hermetisert bønner, og er lavere i salt og høyere i næringsstoffer. De er også som regel ganske billig. Noen kan se tørket bønner som vanskelig å lage mat, men prosessen er ikke komplisert. Lære å lage mat tørkede bønner vil tillate deg å nyte sine næringsstoffer og smak til fulle utstrekning.

Bruksanvisning

1 Hell bønnene ut av sekken på en lys overflate som en plate eller en benk. Gå nøye gjennom bønner, forkast alle steiner eller annet rusk du kan finne, samt eventuelle innskrumpet eller skadet bønner. Skyll dem i kaldt vann.

2 Plasser bønnene i en bolle og suge dem i kaldt vann i 8 timer. Linser, lima bønner og gule erter trenger ikke å være gjennomvåt, men andre typer bønner gjør. Den soaking prosessen gjør bønnene lettere å lage mat. Gjennomvåt bønner også har reduserte nivåer av phytates (forbindelser som hemmer vår evne til å absorbere viktige næringsstoffer som jern og sink) og komplekse ufordøyelige sukkerarter (ansvarlig for den velkjente flatulens som oppstår etter å ha spist bønner), noe som gjør dem mer fordøyelig og sunnere. Bønner vil også frigjøre giftstoffer i vannet, så ikke bruke det. (Se referanse 1) Hvis du ikke har tid til å suge bønner i 8 timer, de kan kort kokt og deretter dynket i to til fire timer i stedet.

3 Skyll bønnene godt, og sette dem inn i en ovn-sikker potten. (Det kan være lurt å bruke en jerngryte eller en gryte laget spesielt for baking bønner). Legg tre eller fire deler vann eller buljong for en del bønner, avhengig av hvor tykk du vil at suppen skal være.

4 Legg ønskede krydder og bringe bønner til å koke. Med mindre du oppskriften krever det, unngå å bruke salt eller syre ingredienser på dette trinnet (for eksempel vin, tomater, eller lime) fordi de vil gjengi bønner hardere og tøffere senere. De vil også øke bønner 'steketid. Krydder som går godt med bønner inkluderer laurbærblad, chipotle paprika, pepper, spisskummen, koriander, paprika og chili pepper.

5 Plasser potten i ovnen ved en temperatur på 200 grader, og stek i fire til seks timer. Du kan legge til sure eller salte krydder når som helst i løpet av den siste timen.


© 2019 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com