Hvordan trene Valper til jakt

May 15

Begrepet "jakthund" er noe av en misvisende benevnelse. Den opplæringen som kreves for å produsere en fremragende jakthund fokuserer ikke så mye på jakt selv, men på kunsten sporing. Tracking krever at hunden skal ha en plettfri luktesans, lydighet og vilje til å ta. Enhver valp kan bli en jakthund med nok trening, men de med en høyere byttedyr stasjon eller instinkt å drepe og hente live spill, vil utmerke seg på jakt hundetrening. Viktigere enn hundens rase er tilstrekkelig, konsekvent trening og evnen til å jobbe med hundens naturlige instinkter.

Bruksanvisning

1 Begynn å trene hunden din på et tidlig alder. Expert William Koehler anbefaler at treningen begynne i en alder av sju til ti uker, selv om en hund i alle aldre kan trenes til jakt. Jo eldre valpen er, jo mer arbeid og tålmodighet treningen vil kreve.

2 Train grunnleggende lydighet kommandoer først. Valpen skal være i stand til å komme til deg, sitte, gå tilbake gjenstander og la seg ned på kommando før du går videre til spesialisert trening. Valpen skal være i stand til å utføre disse grunnleggende kommandoer både på og utenfor dens bånd.

3 Få en friskmeldt fra en veterinær. Preexisting medisinske tilstander som hemmer hundens evne til å løpe, lukte eller høre negativt påvirke hans evne til å bli opplært som en jakthund.

4 Expose din jakthund til en rekke klima og stimuli. Hvis du jakter først og fremst i kaldt vær med en pistol, bør hunden din blir vant til kaldt vær og støy et skytevåpen gjør. Hvis hunden din er skvetten i disse situasjonene, vil mer trening være nødvendig for å akklimatisere henne til situasjonen.

5 Lag en sti av dyreblod. Legg igjen en godbit eller mat belønning på slutten av stien. Dette oppmuntrer hunden til å spore byttedyr ved hjelp av lukt, snarere enn syn.

6 Oppmuntre hunden til å følge stien. Han vil begynne å assosiere denne loven med gode ting om han stadig belønnet etterpå. Lag en lengre sti av blod med hver treningsøkt.

7 Delta i hyppige spill hente med hunden din. Dette oppmuntrer hunden til å bringe tilbake elementer som den finner.

8 Lag en sti av dyreblod, men la en leke på slutten av den. Oppmuntre hunden til å returnere leketøy til deg. Dette kan ta flere forsøk. Forleng stien på hver øvelse.

Hint

  • Ikke fysisk reprimande hunden din for ikke å adlyde en kommando. Dette knytter dine kommandoer med negative konsekvenser, noe som gjør hunden mindre sannsynlighet for å oppfylle neste gang en kommando er gitt, frykter bare smerte.

© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com