Liste over antioksidant Foods

December 30

Liste over antioksidant Foods


Antioksidanter, som inkluderer beta-karoten og vitamin A, C og E, arbeid for å beskytte kroppens celler mot skadelige molekyler som kalles frie radikaler, sier National Institutes of Health nettsted. Frie radikaler er knyttet til livstruende sykdommer som Alzheimers, hjertesykdom og kreft. Innlemming antioksidanter i kostholdet ditt er en enkel oppgave, siden mange varianter av matvarer er høy i antioksidanter.

frukt

Frukt med høyest overflod av antioksidanter inkluderer vill blåbær, tyttebær og bjørnebær. Ifølge WebMD, en kopp blåbær har en antioksidant kapasitet på 13 427; En kopp tyttebær har 8983, og en kopp bjørnebær har 7701. Andre frukter som tørkede svisker, bringebær, epler og jordbær gir også store mengder antioksidanter. Legg antioksidant-rik frukt i kostholdet ditt ved å blande bær med frokostblanding eller yoghurt eller lage en frukt smoothie til frokost.

vegtables

Ved bruk av grønnsaker som kilde for antioksidanter, er det viktig å vite at hvor grønnsakene blir fremstilt påvirker deres nivå av antioksidanter. For eksempel har rå rødkål 788 antioksidanter mens kokt rødkål gir 2.350, ifølge MedicineNet. Ett kokt russet potet har 4,649 antioksidanter, en kopp kokt artisjokk har 7704 og rå spinat inneholder 1056. Antioksidant-rik mat som inneholder grønnsaker kan inkludere salater, supper, coleslaw, vegetabilske gryteretter og pasta salater.

bønner

Tørkede røde bønner rangerer høyest blant alle kategorier av mat for de mest antioksidanter. En halv kopp tørkede røde bønner har en antioksidant kapasitet på 13 727 per halv kopp. Tørket nyre bønner inneholder 13,259 antioksidanter per halv kopp; pinto bønner, 11864; og tørkede sorte bønner gi 4,181 antioksidanter. Bønner er ideelle antioksidantkilder fordi de er billige, fylling og ha flere næringsstoffer, inkludert vitamin B, kalium, protein og fiber, sier MedicineNet nettstedet. Bønne oppskrifter inkluderer chili, bønnesuppe, bønne dip og ris og bønner.

Nøtter og krydder

WebMD lister nellik, kanel og oregano som krydder som inneholder mest antioksidanter og pekannøtter, valnøtter og hasselnøtter som de mest antioksidantrike nøtter. En oz. av pekannøtter gir 5,095 antioksidanter. For å motta antioksidanter fra nøtter, lage en sti blanding av forskjellige nøtter til snack på på skolen eller jobb eller legge dem til en salat for ekstra antioksidanter.


© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com