Hvordan bygge en dipol 11 Meter Antenna

May 20

Hvordan bygge en dipol 11 Meter Antenna


For amatør radio hobbyist interessert i å snakke med andre radiooperatører eller bare lytte til lokal samtale, vil en dipol 11-meters antenne gi bedre mottak for en Citizen Band radio mottaker enn den innebygde antennen. CB-radio er populært med langtransport lastebilsjåfører og andre mobil kommunikasjon. Imidlertid kan radioentusiaster også enkelt bruke CB-radio bandet hjemme. Bygg en dipol antenne for å tune inn på CB verden.

Bruksanvisning

1 Strippe 1/2 tomme av den ytre plastkappen fra den ene enden av koaksialkabelen. Trekk flettet indre skjede tilbake over kabelen. Kle den indre plastisolasjon, utsette 1/2 tommers av kobbertråd.

2 Trekk fra hverandre høyttalerledningen for å produsere to 30-fots lengder av ledningen. Skjær disse to ledningene inn i fem 105-tommers lengder. Sett overflødig ledning til side. Strippe 1/2 tomme av isolasjon fra den ene ende av hver av de fem ledninger.

3 Lodde utsatt koaksial kobbertråd til enden av en 105-tommers høyttaler ledning, slik at høyttalerledningen ikke berører flettet kappe av kabelen. Denne kabelen vil være den vertikale seksjon av antennen.

4 Lodd endene av de fire gjenværende høyttalerledningene til den flettede kappen. Dekk kontaktpunkt mellom kabelen og høyttalerkablene med elektrisk tape. Sørg for at den indre kobbertråd av kabelen ikke berører flettet skjede eller de fire utstrålende ledninger.

5 Crimp kontakten til den frie enden av koaksialkabel. Bruk en antennekontakt som tilsvarer den eksterne antennen kontakten på CB radio.

6 Krympe ringen terminalen til den frie enden av den vertikale ledningen ved hjelp av tangen. Bind ringen terminalen til kleshenger eller krok med et stykke hyssing. Hekt antenne til et tre gren eller stang, slik at de fire utstrålende ledninger til å henge ned.

Hint

  • Ikke henge 11 meter antenne nær kraftledninger.
  • Installer en overspenningsvernet mellom antennen og din CB radio for å unngå overspenning.

© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com