Hva gjør Geologer bruker for å bestemme den absolutte Age of Rocks & Fossiler?

December 21

Hva gjør Geologer bruker for å bestemme den absolutte Age of Rocks & Fossiler?


Når geologer og arkeologer måle alderen på steiner og fossiler, kan de gjøre det i enten relativ alder eller absolutt alder. Relativ alder avgjør om noe er eldre eller yngre enn noe annet; absolutt alder gjør det mulig å tildele en tid (for eksempel år, måneder eller minutter) til en alder av et objekt. Forskjellige fremgangsmåter er brukt for bergarter og fossiler på grunn av sin sammensetning og reduksjonshastigheten av isotopene i hver av dem.

Den Geologiske Column

Ved hjelp av resultatene av detaljerte stratigrafiske, paleontologiske og korrelasjonsstudier, har geologer utviklet en geologisk kolonne. Dette gir era, perioder og de relative og absolutte alderen bergarter fra disse periodene.

Radiometrisk Dating

Radiometrisk datering er avhengig av radioaktive isotoper, som avtar med en konstant hastighet, og radioaktive isotoper, som er dannet ved radioaktiv nedbrytning av den radioaktive isotoper. Nedbrytnings frekvensen av radioaktive isotoper er kjent som isotop halveringstid, som er den tid det tar for en halvdel av den radioaktive isotopen til nedbrytning til den radiogen isotopen.

radiokarbon Dating

Radiokarbondatering kan ikke brukes til å finne den absolutte alder av bergarter, men det kan brukes til å finne den absolutte alder av organisk materiale, noe som betyr fossiler som ben eller tre, fordi de har karbon. Det er mye brukt i dateres, og ble utviklet i 1949 Atmosfærisk nitrogen er brutt ned ved stråling inn i karbon 14 eller C-14, et karbon ustabil isotop. Gjennom foto, C-14 blir en del av planter, og blir deretter spist av dyrene. Selv om et dyr eller plante er levende, forblir forholdet mellom C-14 det samme som i atmosfæren, men når den dør, C-14 begynner å synke. Som halverer seg hvert 5,730 år.

enkel telling

Noen ganger kan forskerne bruke sedimentlag å bestemme en gjenstand er eller rockens absolutte alder. Hvis kjente historiske hendelser markere lag der en gjenstand er funnet, kan forskerne markere gang det har kommet fra. Denne strategien ble brukt for sex alder av gjenstander funnet i Nilen.

mønstergjenkjenning

I områder med isbreer smelter isen hver vår og sommer. Disse farvannene bære sediment som ble fanget i isen. Når disse farvann strømme inn vann, er at sedimenter avsatt på sjøen gulvet. To lag vises; grov sedimentet vises i et tykt lag, og den fine sediment som forblir suspendert i vannet danner et tynt lag på toppen. Telle disse lagene og sammenligne mønstre av lagene tillater forskere å avsløre den absolutte alder av noe lag i Lake Basin.


© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com