African Grey Parrot Virus

May 25

African Grey Parrot Virus


African Grey papegøyer tilhører Psittacine familien av fugler. Det er en middels stor fugl som kan finnes hovedsakelig i regnskogen i Sør-Afrika. African Greys er kjent for sin evne til å etterligne lyden og kan enkelt opplært til å "snakke". Det er dette aspektet kombinert med en ekstremt føyelig natur som gjør disse fuglene populære kjæledyr. Det er to forskjellige arter av afrikanske grå papegøyer, Kongo afrikanske grå og Timneh afrikanske grå. Begge artene er svært utsatt for å bli smittet med Psittacine nebb og fjær sykdom.

Identifikasjon

Den psittacine nebb og fjær sykdom (PBFD) er en virussykdom som ødelegger vev i nebb og fjær av mange psittacine fugler; men det er først og fremst funnet i African Grey papegøyer, undulater, cockatoos og macaws. Viruset også undertrykker immunsystemet, noe som gjør at fuglen utsatt for opportunistiske infeksjoner. I mange tilfeller er det virus dødelig.

symptomer

Symptomer på PBFD inkluderer unormalt formede fjær, manglende fjær, misdannede nebb, tap av appetitt, diaré og oppkast. Noen fugler kan ha tause infeksjoner som ikke manifesterer symptomer før fuglen dør.

Mottakelighet

Sykdommen rammer oftest yngre fugler, men kan voksne fugler bli infisert. Infeksjon oppstår når en infisert fugl kommer i kontakt med en ikke-infisert fugl. Det er av denne grunn at alle nye fugl som blir introdusert inn i miljøer hvor en annen fugl allerede er etablert bør være i karantene i en periode på minst to til tre uker. Viruspartikler kan innånding eller svelging. Støvpartikler og avføring er blitt identifisert som å ha store mengder viruspartikler.

Diagnose

Identifisere PBFD kan være vanskelig som symptomene ofte etterligner de av fjær plukker. Fordi yngre fugler ikke har utviklet en vane å fjær plukker, kan fjær tap i disse fuglene oftest tilskrives viruset. En annen god indikator for PBFD er plasseringen av fjær tap. Hvis fjær faller ut fra områder som ikke kan nås med nebbet, for eksempel hodet og crest området, oddsen er fuglen lider av sykdommen. Blodprøver kan bekrefte tilstedeværelsen av sykdommen.

Prognose

Det er ingen kjente botemidler eller vaksiner for dette viruset. Behandlingen inkluderer riktig støttebehandling av fuglen som gir god kvalitet ernæring, vitamin og mineral tilskudd, og en ren, stress-fritt miljø. I de fleste tilfeller vil fuglen etter hvert gi etter for en sekundær bakteriell eller viral infeksjon, selv om noen få vil overleve.


© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com