Hvordan takle Uncaring kristne venner

February 22

Hvordan takle Uncaring kristne venner


Coping med uncaring kristne venner er vanskelig på grunn av sin motsigelse. Ordspråkene i Bibelen sier: "En person som skyr de bitre øyeblikk av venner vil være en outsider i sine feiringer" (Ordspråkene 14:10, The Message). Det er tydelig i Bibelen at omsorg for dine venner er en viktig del av hva det virkelig vil si å være en etterfølger av Jesus. Men hva gjør du når dine kristne venner ikke er så omsorgsfull for deg? Det er forskjellige måter å nærme seg denne situasjonen.

Bruksanvisning

1 Innse at de er mennesker. Mens, ideelt sett, forpliktelse til kristendommen ville gjøre enhver etterfølger av Guds omsorg, ydmyk og barmhjertig, er dette rett og slett ikke alltid tilfelle. Ulike mennesker er på ulike stadier i sin vandring med Gud. Noen er lidenskapelig og "on fire" etter å ha nylig akseptert Gud som sin frelser, mens andre har vært kristne for en stund og faller inn i en holdning av selvtilfredshet. Aksepter din venns menneskelighet første, og kristendommen andre.

2 Forklar din forvirring. Din venn sannsynligvis ikke har blitt konfrontert om forskjellen mellom det hun hevder å tro og måten hun lever sitt liv. Din ærlig henvendelse kan tjene som en wake-up call. Matthew 07:16 sier: "Du kan identifisere dem ved sin frukt, det vil si ved måten de opptrer. Kan du plukke druer fra tornebusker eller fiken av tistler?" Mens vennen din er ufullkommen, lever i åpenbar strid med hva Bibelen sier er grunn til forvirring. Spør din venn i en ikke-dømmende måte hva du er forvirret om, og hun kan kjenne vekten av hennes handlinger.

3 Fokuser på hva Bibelen sier om omsorg, ikke din venns handlinger. Det kan være lett å avfeie kristendommen eller Guds Ord av handlingene til så mange hyklerske kristne rundt deg; men hvis de virkelig levd etter Bibelens instruksjoner, ville verden vært et mer medfølende, omsorgsfull sted. Fokuser på hva Jesus sier om kjærlighet og offer. John 15:13 er en god passasje til å begynne med: ". Ingen har større kjærlighet enn dette, at han setter sitt liv for sine venner"

4 Tilgi din venn. Selv om denne personen kan være å la deg ned på en eller annen måte ved å ikke leve opp til proklamerte tro, er det ingen grunn til å bære nag i ditt hjerte. Faktisk, tilgi din venn for hans ufullkomne natur er den ultimate demonstrasjon av kristendommen. Etter at du har forklart din forvirring og oppdaget hva Bibelen faktisk sier om å være omsorgsfull, det eneste du kan gjøre er å unnskylde sine feil og fokusere på hva du selv kan gjøre for å bli en bedre, mer kjærlig person.

Hint

  • Ikke vær anklagende når du ber din venn om sin tro. Bare ta opp forvirring og tilby spørsmål for avklaring. En anklagende naturen vil trolig føre til at din venn til å stenge ned før du selv høre hennes perspektiv.

© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com