Hvordan lage en DC Generator for en Science-prosjektet

November 22

Hvordan lage en DC Generator for en Science-prosjektet


Du kan bruke dagligdagse gjenstander for å lage en enkel DC generator. For å generere en elektrisk strøm, er alt man trenger å gjøre å flytte et ledende materiale, slik som kobbertråd, gjennom et magnetfelt. Dette er fordi elektrisitet er forårsaket av strømmen av elektroner fra et område med høy elektrisk potensial til lav elektrisk potensial. Forskjellen i elektrisk potensial mellom to punkter kalles spenning på kretsen.

Bruksanvisning

1 Brett papp i rektangulært prisme. Lengden av den lengste side må være kortere enn stangen. Bredden må være bred nok til å passe både magneter og stangen med kobbertråd viklet rundt den. En penn eller blyant gjør en god stang.

Fest magnetene til motstående langsider av rektangelet, med motsatte poler vendt mot hverandre. Lage hull i kortsidene av rektangelet, slik at stangen kan rotere fritt.

2 Kutt 2 inches av kobbertråd og spolen resten rundt stangen, slik at 2 inches av kobbertråd fri i begge ender. Pass begge frie endene langs stangen, og ut fra den samme enden av boksen. Stripe isolerende deksel fra den siste halv tomme fra hver ende. Pakk dobbeltsidig tape en gang rundt stangen, for å feste ledningen til stangen.

3 Hvordan lage en DC Generator for en Science-prosjektet

Aluminiumsbokser er gode kilder til tynne ledende materiale.

Skjær tre tynne strimler av aluminium. Hvis kutte dem fra en kan, vær forsiktig. Måle den første strimmel ved å pakke den en gang rundt stangen og de to eksponerte ledningstilkoblinger. Skjær den i to halvdeler, og trimme hver ende.

Dette skaper en splitt-ring-kontakt, noe som tvinger strømmen til å reise i bare en retning i kretsen. Uten splittringen, vil generatoren produsere AC strøm.

4 Feste hvert halve til stangen slik at den dekker en av ledningene. Tapen på stanga vil holde den på plass. Halvdelene må ikke berøre hverandre.

Bøy andre to strimler slik at de danner "L" form, rørende på den ene siden av splittringen. Feste den andre enden av strimlene til kobbertråder festet til lyspære, for å fullføre kretsen.

Spin stangen til lys pæren.

Hint

  • Det magnetiske feltet må være i bevegelse for strøm som skal genereres, som er grunnen dynamoer på sykler ikke fungere med mindre pedalene er å snu.
  • Fordi mengden av strøm som genereres er proporsjonal med størrelsen av det magnetiske feltet, ved bruk av en kraftigere magnet reduserer hastigheten til tangen dreies for å slå på lyset.
  • Legge til et håndtak gjør snu stangen lettere.
  • Vær forsiktig når du arbeider med elektriske strømmer.
  • Når du kutter aluminiumsbokser, være forsiktig med skarpe kanter. Få en voksen til å kutte de ledende strimler for deg, hvis det er mulig.

© 2020 stagecoachflorists.com | Kontakt oss: webmaster# stagecoachflorists.com